Își are originea în Italia, autorul fiind Pierre Desfontaines care a avut intuiția de a umple biscutii cu ganache cremos. Se spune că nepoata Caterinei de Medici s-a salvat de la înfometare mâncând macarons.
Macaron-ul este luxul gastronomic si reprezinta una dintre artele maestrilor cofetari.
Cu toate că originar este din Italia, macaron-ul este foarte apreciat în țară vecină, Franța. În Franța, acest produs surclasează eclerul și tortul gateaux. Pierre Herme a înființat Ziua Macaronului în 2005 având drept scop strângerea de fonduri pentru scopuri caritabile.
- Sortimente: fistic, fructe de pădure, vanilie, ciocolată, mango și fructul pasiunii.
- Macarons este un deșert foarte fin de bezea.
- Numele provine din italianul “maccarone”, făcând referire la textura pufoasă a bezelei.
- În Coreea cea mai populară aromă este de ceai verde și se folosesc chiar frunze pentru aromă.
- În Franța poți găși macarons și la McDonald’s, fiind promovate că “hamburgerul” deșerturilor.
- Este printre puținele deserturi fără gluten că rețeta originală, fiind preparate doar din făină de migdale.